Mies vie ja nainen vikisee?

Tänä päivänä sinkkuja tai yksinhuoltajia on valtavasti enemmän kuin esim. kaksikymmentä vuotta sitten. Naisen aseman muuttuminen yhteiskunnassa ja työelämässä on mahdollistanut sen että hän kykenee huolehtimaan jälkikasvustaan ilman miehen taloudellista tukea ja siten miehen rooli perheen elättäjänä ei enää ole itsestäänselvyys. Samalla naiset ovat muuttuneet itsevarmemmiksi ja edellyttävät mieheltä siis paljon muutakin kuin vain paksua lompakkoa, uskollisuutta ja kohtuullista alkoholinkäyttöä.

Naisten sanotaan odottavan mieheltä mm. henkistä vahvuutta, itsevarmuutta, ammatillista kunnianhimoa, huumorintajua ja leikkimielistä ennalta-arvaamattomuutta. Ovien avaaminen, kukat ja suklaa, syntymäpäivien muistaminen ja muut perinteiset naisille tärkeät asiat ovat silti edelleenkin tärkeitä. Vaikka nämä asiat ovat miehillä hyvin tiedossa ja he toimivatkin näiden ”sääntöjen” mukaan, niin silti usein käy niin että suhde päättyy muutamien treffien jälkeen miehen täydeksi yllätykseksi naisen antamiin pakkeihin. Ehkä ennakkovaroituksena tulevasta nainen alkoi olla loppua kohti vaikeasti tavoitettavissa eli ei vastannut puhelimeen tai tekstareihin, tai perui jo sovittuja treffejä viime tingassa hivenen tekaistun tuntuisella syyllä. Lopulliseksi syyksi nainen selittelee mm. että ”En ole vielä valmis suhteeseen” tai ”Minulla on juuri nyt hirveästi kiireitä töissä” tai ”Sä olet tosi mukava ja mulla on ollu sun kanssa tosi kivaa, mutta haluaisin että olisimme vain ystäviä”. Nämä ovat sinänsä täysin uskottavia syitä, mutta riittävän monta kertaa samat jutut kuultuaan miestä alkaa epäilyttää onko vika jossain muualla; varsinkin kun hän on toiminut juuri ”sääntöjen” mukaan. On viety kukat, avattu ovet jne ja silti vain homma ei ole toiminut.

Jotkut miehet kysyvät naiselta tekikö hän jotain väärin tai mitä hänen olisi pitänyt tehdä eri tavalla, johon nainen ei joko osaa antaa mitään vastausta tai tuumaa epämääräisesti ”ettei hänestä vain tuntunut siltä”. Seuraavaksi tuo sama nainen kävelee jonkun toisen miehen käsipuolessa hyvin onnellisen näköisenä. Aikaa ensimmäisen miehen jättämisestä ei välttämättä ole kulunut kovinkaan paljon, ei ehkä edes viiikkoa. Tuo toinen mies saattaa hyvinkin olla yleisesti tunnettu öykkäri, naistenmies, pettäjä, alkoholisti tai joku muu, mitä voisi kuvata lyhyesti sanoilla ”Paha Poika”. Kuulostaako tutulta?

Mikä tässä jutussa siis mättää? Mieshän teki juuri mitä häneltä odotettiin! Ensin nainen oli innokkaana treffeillä, sitten hän oli niin kiireinen ettei ehtinyt tavata, tai ettei hän halunnut edes suhdetta ja seuraavaksi hän jo oli toisen miehen kanssa! Eikä tuo toinen mies edes toiminut ”sääntöjen” mukaan ja oli ilmiselvästi huonoa seuraa. Ollakseen surkuhupaisuuden huippu, jonkin ajan kuluttua ”Paha Poika” pettää naista, joka sitten tulee sydän syrjällään hakemaan lohdutuksen olkapäätä ensimmäiseltä mieheltä, ”vain ystävältä”, ja kertoo miten hirveä petturi tuo toinen mies oli.

Missä siis vika? Hyvä seura ei kelpaa mutta huono tuntuu kelpaavan. Ristiriitaista, eikö totta?

Kyse on kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä ettei nainen tuntenut vetoa ensimmäistä miestä kohtaan, vaikka hän kuinka seurasi ”sääntöjä”. Nainen ei välttämättä edes osaa sanoa mikä oli vialla, jokin vain ei tuntunut ”natsaavan”. Mukava hän oli, mutta silti ”jotain” puuttui. Kun hän tapasi seuraavan miehen, hänessä vain oli ”jotain”. Vaikka hän ehkä näki miehen pimeän puolen ja tiesi mitä siitä seuraa, ”joku” veti tuossa miehessä naista niin kovin puoleensa, ettei hän voinut vastustaa kiusausta lähteä hänen matkaansa.

Mikä tuo ”joku” naisia niin voimakkaasti puoleensa vetävä ominaisuus sitten on? Voisiko olla myös olla mahdollista että tuo sama piirre olisi sellaisessa miehessä, joka ei ole ”Paha Poika”? Vastaus kuuluu että kyllä. Ratkaisu löytyy vanhasta suomalaisesta sanonnasta: ”Miehet vie ja naiset vikisee”. Itsevarma mies, jolla on selvät sävelet elämänsä suhteen ja joita hän myös toteuttaa on naisille voimakas magneetti. Itsevarma mies viis veisaa naisen oikuista mutta tietää myös miten naista ”viedään”, muuallakin kuin tanssilattialla. Sopiva määrä ennalta-arvaamattomuutta ja huumoria pitää naisen varpaillaan ja valmiina seuraamaan miestä, koska ”jotain” jännää on naiselle odotettavissa… Seikkaperäisen vastauksen antaminen tähän ristiriitaiselta ja mahdottomalta vaikuttavaan ongelmaan ei ole kovinkaan helposti kerrottu, mutta oheisesta linkistä saat lisätietoa.

http://www.matingdance.fi

email@matingdance.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: