Yksinhuoltaja uutta kumppania etsimässä

Yksinhuoltajia on tänä päivänä ennätyksellisen paljon. Heidän pyrkimykset uuden kumppanuuden muodostamiseen kohtaavat monia esteitä, joista yksi suurimpia on heille ehkä tiedostamaton ja se koskee heidän jälkikasvuaan.

Yksinhuoltajalle, joka useimmiten on nainen, ovat hänen lapsensa kaikki kaikessa. Lapsi määrää arjen kulun päivähoitoineen, isänsä luona vierailuineen ja lapsen huoltamiseen liittyvät riennot rajoittavat naisen mahdollisuuksia tavata uusia miehiä. Joskus lapset ovat äidilleen niin tärkeitä, että he unohtavat itsensäkin lapsiensa tarpeiden niin vaatiessa ja hän alkaa uupua.

Hyvin kiinteässä suhteessa lapsiinsa olevan äidin tavatessa uuden potentiaalisen miehen, tulee tästä miehestä helposti äidin arvojärjestyksessä lapsen ja äidin jälkeen ”kolmonen”. Jos jo ensitreffeillä nainen ottaa lapsensa mukaan päätavoitteenaan testata kuinka mies tulee toimeen lapsen kanssa, vaarantuu naisen ja miehen tutustumisen. On täysin ymmärrettävää että äiti haluaa testata miestä, mutta miestä ei vielä tässä vaiheessa kiinnosta tutustua lapseen, vaan naiseen. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä ettei lasta saisi ”tuoda näytille” ollenkaan, vaan sitä miten nainen suhtautuu lapseensa miehen läsnäollessa. Lapset useimmiten ovat mustasukkaisia äidistään ja yrittävät viedä tämän huomion kiukuttelemalla, pyytämällä apua, yms. He voivat yrittää viedä myös miehen huomion ja silloin mies ja nainen eivät pääse tutustumaan toisiinsa.

On myös lapsen itsensä kannalta parempi, jos tämä tutustuu mieheen vasta äitinsä jälkeen. Erityisesti jos äiti tapaa lyhyessä ajassa useita miehiä, eikä kukaan heistä sovellu uudeksi kumppaniksi, voi lapsi olla alituiseen vaihtuvista miesehdokkaista hyvin hämillään. Kun nainen ja mies tulevat siihen tulokseen että tästä syntyy hyvä suhde, lapsi kyllä sopeutuu vallitsevaan tilanteeseen nopeasti.

Tapasin kerran kolmen lapsen yksinhuoltajan, joka jo toisten treffien jälkeen lähetti minulle tekstiviestin: ”Olen tässä miettinyt mitä mahdat haluta minulta ja perheeltäni.” Siinä vaiheessa en vielä halunnut muuta kuin lisää aikaa tutustua naiseen, enhän vielä tuntenut häntä ollenkaan. Lasten olemassaolo oli minusta OK, enhän muutoin olisi halunnut tavata koko naista! Esitetyt kysymykset haluistani hänen perhettään kohtaan olivat minusta aivan liian aikaisia.

Jotta homma siis menisi ”putkeen”, tulisi naisen arvojärjestyksessä olla ”ykkösenä” hän itse, sitten mies ja vasta sitten lapsi. Eikä tämä tietenkään tarkoita sitä että esim. lapsen loukatessa itsensä naisen tulisi tehdä sudennälkäiselle miehelle ruokaa ennen lapsensa ensiapuun viemistä. Kysymys on paremminkin siitä että kaikkien tarpeet tulevat huomioiduksi, eikä kukaan koe jääneensä paitsioon. On myös tärkeää ettei mennä asioiden edelle ja ruveta esim. keskustelemaan yhteenmuuttamisesta liian aikaisin. Ihmissuhteiltaan terveen uusioperheen muodostuminen edellyttää jokatapauksessa kaikilta henkilökohtaisista tarpeista joustamista.

Lisää aiheesta: http://www.matingdance.fi

Mainokset

2 vastausta to “Yksinhuoltaja uutta kumppania etsimässä”

 1. omg Says:

  Että lapsi kolmannelle sijalle? no siinä vasta arvojärjestys joka sopii miehelle itselleen.
  Ei tule kauppoja ja toivottavasti muut yksinhuoltajat jotka tämän lukevat tajuavat asian kans.

  • matingdance Says:

   Tervehdys omg,

   Toivotan sinulle paljon onnea yksinhuoltajana. Toivon myös että onnistut kasvattamaan lapsestasi / lapsistasi tasapainoisia aikuisia ilman isä(hahmo)n vaikutusta. Vaikka olisit kuinka vahva ja hyvä superäiti, tulet olemaan surkea isä halusit tai et.

   Luepa kannustimeksi vielä Kauneus- ja Terveys -lehden numerosta 04/2008 juttu vahvasta naisesta ja heikosta miehestä. Ehkä tulet toisiin ajatuksiin, ehkä et. Siitäkin huolimatta toivotan sinulle paljon onnea yksinhuoltajana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: