Kuinka olla oma itsensä?

Usein sanotaan: ”Ole oma itsesi”. Tämä neuvo on erityisen tarpeellinen uutta kumppania etsiessä, jos aikoo menestyä. Jonkin toisen roolin esittäminen koetaan epäaitona ja siis ei-itsenään olemisena, josta seuraa se ettei löydä aitoa ja hyvää suhdetta, eli siis menesty.

Ongelmana tässä on kuitenkin se, että jos kohdataan HYVIN puoleensa vetävä ihminen, usein menetetään kontrolli itsestä ja aletaan tavalla tai toisella miellyttää ja/tai jahdata mielenkiinnon kohdetta. Usein mielenkiinnon kohde tästä säikähtää ja juoksee karkuun. Jos puolestaan EI olla kiinnostuneita ja siten ei menetetä kontrollia ja käyttäytytään ”normaalisti”, eli ollaan ”oma itsensä”, kohde puolestaan kiinnostuu, liikaakin. Näistä siis seuraa usein se, että kun ollaan toisesta kiinnostuneita, tämä ei ole ja kun ei olla kiinnostuneita, niin tämä on.

Toinen ongelma on se että miesten ja naisten tapa edetä kiinnostuksen alettua on erilainen. Kuin mies näkee hyvin viehättävän naisen, hän haluaisi välittömästi hänen kanssaan sänkyyn, vaikkei olisi vielä edes tutustunut häneen. Naisen taas täytyy tutustua jonkin aikaa mieheen, hänen luonteeseensa, tapoihinsa, keskustelu- ym. taitoihinsa ennen sänkyyn menemistä ja miehen edetessä liian nopeasti nainen juoksee karkuun.

Kuinka siis toimia, eli ”olla oma itsensä”, kun kiinnnostuu jostakin? Miten välttää kontrollin menettäminen ja toisen karkaaminen sekä saada aikaan hyvä suhde?

 

Ensinnäkin tulee tietää miten mies ja nainen toimivat eri tilanteissa. Miehen tulee ”viedä” eli osoittaa mm. välinpitämättömyyttä (kutsutaan myös piittaamattomuudeksi), korkeaa statusta ja arvoa, viestiä ”naisen kielellä” eli ns. mixed signals, haastaa naisen etsimään miehen hyväksyntää, jne. Nämä osatessaan mies pystyy vastaamaan naisen joko tiedostaen tai tiedostamattaan heittämiin testeihin, joista on kirjoitettu blogi:

Nainen testaa miestä

ja heittämään naiselle omia haasteitaan, joista on kirjoitettu blogi:

Mies testaa naista

Naisen puolestaan tulee ”seurata”, eli etsiä hyväksyntää, kommunikoida ”miehen kielellä” eli selvillä ja suorilla eleillä, esittää korkeaa mutta hieman alempaa statusta kuin mies, osoittaa suoraa mielenkiintoa, jne.

Huumorin viljeleminen ja sen yhteensovittaminen kuuluu molemmille tässä vie-seuraa-kuviossa.

Toisekseen molempien tulee tietää toisen etenemismalli ensikohtaamisesta seksiin ja myös aikanaan parisuhteeseen. Jos mies on liian hätäinen, vaikka pitäisikin tunteensa kauniin naisen läsnäollessa kurissa, eli siis on oma itsensä, hän tulee saamaan pakit nopeastikin. Jos nainen puolestaan on liian varovainen eikä suostu miehen seksuaalisiin lähestymisiin riittävän myönteisesti, hän tulee saamaan pakit. Jos nainen suostuu seksiin liian helposti, sekin on huono juttu.

Kolmanneksi sekä miehen että naisen tulee hoitaa ns. ”sisäpeli” kuntoon, eli pyrkiä selvittämään menneiden suhteiden peikot tiehensä, koska ne haittaavat omana itsenään olemista ja uuden suhteen muodostamista, varsinkin sen alkuvaiheessa. Uuden suhteen vaatimukset tulee tiedostaa, jotta ylipäätään pystyy löytämään itselleen sopivan kumppanin.

Neljänneksi ja ehkä kaikkein tärkeimmäksi osaamisalueeksi molempien tulee tietää kuinka päästää irti sopimattomasta henkilöstä loukkaamatta tätä. Tällöin myös itse säilyy ”ehjänä” ja voi olla oma itsensä inhottavasta erosta huolimatta.

 

Kaikenkaikkiaan omana itsenään jokaikisessä tilanteessa oleminen on siis TODELLA VAIKEAA, jos ei ole sitä jo lapsuudesta asti oppinut. Apukeinoja opetteluun löytyy kirjastani Successful Human Mating Dance

http://www.matingdance.fi/suomi/tuotteet/kirja01.html

ja Advanced Human Mating Dance –kursseilta.

http://www.matingdance.fi/suomi/tuotteet/kurssit.html

 

Näiden avulla pääset jyvälle kuinka sinun tulee toimia kaikissa tilanteissa ja kasvattaa itsesi ihmiseksi, joka todella on ”Oma Itsensä”.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: