Miten löydät ihannekumppanisi?

Monesti varsinkin naisten etsiessä ”Sitä Oikeaa” he eivät pysty kuvailemaan häntä muutoin kuin että: ”Kyllä sen sitten vain tietää!” Ihannekumppanin kriteereitä kysyttäessä he usein vastaavat ensimmäisenä ettei ainakaan ulkonäöllä ole mitään merkitystä ja että tarkkojen kriteerien määrittäminen on ylipäätään vaikeaa; täysin päinvastoin kuin miehet. Naiset ovatkin joustavampia vaatimuksissaan kuin miehet ja heidän kriteerit voivat muuttua paljon tilanteesta riippuen. Siitä huolimatta kriteerit ovat heilläkin olemassa ja mahdollisimman suuri osa niistä olisi hyvä tunnistaa jo ennalta. Miksi? Siksi että se mihin keskityt lisääntyy. Mitä tarkemmin tiedät millainen kumppani on SINULLE sopiva, niin sitä todennäköisemmin kiinnität huomiota juuri sen tyyppisiin ihmisiin ja samalla hekin huomaavat sinut. Miehet tämän useimmiten jo osaavatkin… 😉

Laadi siis sinkkuna ollessasi (2. askel) oma toivelista niistä ominaisuuksista, joita toivoisit kumppanillasi olevan. Jos listan tekeminen tuntuu erityisen vaikealta, laadi lista niistä asioista joista et mistään hinnasta halua tinkiä. Tuskin haluat kumppanisi olevan väkivaltainen alkoholisti? Perusta listasi OMAAN kokemukseesi ja OMIIN tuntemuksiisi. Jos kyselet niitä kavereiltasi tai mietit millainen on julkisuuden ihannoima ”image”, niin joudut harhapoluille. Kysymys on nyt SINUSTA ja SINUN henkilökohtaisista asioista, ei kenenkään muun. Sen vuoksi sinun ei myöskään tulisi kertoa niitä kenellekään; kiusaus ihannekumppanin ominaisuuksien kertomisen suhteen on erityisesti naisilla suuri… 😉 Ja muista että pystyessäsi kuvittelemaan minkä tahansa asian, se ON JO OLEMASSA ja on vain ajan kysymys milloin se myös tapahtuu.

Mieti samalla kuinka voisit testata mahdollisimman nopeasti haluamiesi ominaisuuksien ilmenemisen seuraavassa kumppanniehdokkaassa. Jos hän onkin sinulle sopimaton, tuskin haluat sen selviävän sinulle vasta kahden vuoden kuluttua?

Tee näiden lisäksi lista niistä ominaisuuksista, joita sinulla itselläsi on. Pyydä sopivassa tilanteessa kumppaniehdokkaitasi tai vastakkaissukupuolisia ystäviäsi kertomaan kuinka nämä ominaisuudet ilmenevät sinussa, kuinka hyvä olet niissä ja kuinka voisit niitä kehittää. Ehkä he tunnistavat sinussa lisäksi sellaisia ominaisuuksia, joista et ole itse edes tietoinen…? On tärkeää kysyä niitä vastakkaiselta sukupuolelta, koska he näkevät sinut aivan toisella tavalla kuin samaa sukupuolta olevat.

Seuraavaksi sinun tulee etsiä uusi suhde (3. askel) ja siis sellainen ihminen, joka täyttää mahdollisimman tarkasti sinun kriteerisi ja sinä hänen. Helppoa eikö? 🙂 Olen kirjoittanut toisessa blogissani tavat, joilla nainen testaa miestä ja mies naista. Tämän vuoksi en käy tässä tarkemmin läpi testauskeinoja, vaan voit lukea ne seuraavista blogeista

Nainen testaa miestä

Mies testaa naista

Totean vain että jokainen miettiköön itselleen sopivat testauskeinot ja kriteerit joista on ja ei ole valmis tinkimään. Perussuositus kuitenkin on että kun yli puolet kriteereistä täyttyy, on parisuhteella (4. askel) enemmän mahdollisuuksia kestää kuin särkyä. Ja sataa prosenttia ei kukaan tule täyttämään, sehän olisi vain tylsää…

 

Jos vaatimukset eivät täyty riittävästi puolin tai toisin, pitää kumppanista päästää irti (1. askel). Jos yritetään olla väkisin yhdessä, suhde alkaa pikkuhiljaa mädäntyä, jatkuva riitely imee viimeisetkin energianrippeet ja väistämätön ero tulee olemaan hyvin raastava. Kun ero on sopuisa ja riittävän aikaisin tehty, molemmat pääsevät elämässään nopeammin ja mukavammin eteenpäin.

Erotessa on hyvä kertoa toiselle tai pyytää toista kertomaan itselleen miksi ei halua jatkaa ja mikä suhteessa oli sellaista, joka ei miellyttänyt. On myös hyvä kertoa mitkä asiat miellyttivät. Tämän jälkeen pitää miettiä itsekseen (2. askel, eli paluu alkuun) tarvitseeko

a) minun tarkentaa omia toiselle asettamiani vaatimuksia ja myös niiden testauskeinoja päästäkseni parempaan lopputulokseen.

b) minun itseni kehittyä niissä ominaisuuksissa joista toinen mainitsi, vai voinko edetä ”kuin mitään ei olisi tapahtunut”.

Kun oma vaatimus- ja ominaisuuslista on uudelleenpäivitetty, on aika jälleen lähteä etsimään niitä parhaiten vastaavaa kumppaniehdokasta (3. askel).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: