Lukijoiden kirjeitä ”DeittiTohtorille”

Sain jokin aika sitten kirjeen eräältä lukijaltani:

”Minuun tekee ikävän vaikutuksen, jos mies pyytää puhelinnumeroani. Tällaiselle turvenuijalle en sitä ikinä anna! Mikä sun nimi on? Saa minut myös yökkäämään! Herrasmies esittelee itsensä ensin ja sitten vasta tiedustelee daamin nimeä. Herrasmies ojentaa paperille kirjoitetun nimen ja puhelinnumeron/käyntikortin naiselle ja pyytää soittamaan, ja jää nöyrästi odottamaan soittaako nainen vaiko ei.”

Keskustelin tämän keski-ikäiseksi täti-ihmiseksi itseään kutsuvan naisen kanssa sähköpostilla muutaman viestin verran ymmärtääkseni hänen maailmankuvaansa, koska se oli minusta huomattavasti omastani poikkeava. Hänen mallissaan nimittäin vaikutti siltä, että nainen vie ja mies vikisee. Minusta tuo malli ei ole kovinkaan toimiva tänä päivänä. Hän perusteli kantansa hyvin perusteellisesti ja tunnusti itse että se on vanhakantainen; hän epäili sen johtuvan kansakoulussa saaduista opeista.

Epäilen vahvasti että hänen unelmiensa miestyyppi on jo sukupuuttoon kuollut. Tänä päivänä niin monet asiat ovat aivan toisella tolalla kuin vielä kymmenen vuotta sitten. Monista harrastuksista haetaan pikaista viihdettä, eikä ”perinteisiin” vuosia kestäviin ja perustaitoja kehittäviin harrastuksiin riitä pitkäjänteistä mielenkiintoa. Viimeksi luin tänä aamuna paikallislehdestä että hirviporukat harmaantuvat, koska nuoria sukupolvia ei kiinnosta lähteä oppimaan metsästyksen saloja ”seksikkäämpien” harrasteiden viedessä heidän huomionsa.

Sama ilmiö on havaittavissa parisuhteen muodostamisessa; kuviot ovat muuttuneet. Eikä muutos ole tapahtunut pelkästään hyvään suuntaan. Vaikka nykyään sanotaankin että ihmiset eroavat liian helposti, mutta minusta kyse on paremminkin siitä että mennään yhteen liian nopeasti. Kun alku on huonosti pohjustettu, loppukin on sen mukainen.

Parisuhteen kriteerit ovat mm. naisten työelämään ja siellä perinteisille miesten paikoille astumisen myötä muuttuneet ja tämänpäivän uusia vaatimuksia parisuhteelle ei tunneta. Naiset ovat miehistyneet pärjätäkseen työpaikoilla. Miehet ovat tästä hämillään, eivätkä tiedä kuinka naisten kanssa nyt pitäisi toimia. Ennen riitti se että toi perheelle ruoan, nainen hoiti mukulat. Nyt ei miestä enää tarvita perheen elättäjäksi entiseen tapaan ja parisuhderoolit ovat sekaisin.

Vaikka naisen rooli ei enää tule palaamaan entiseen, on parisuhteiden toimivuuden edellytys edelleenkin se että mies ”vie” ja nainen ”vikisee”. Kyse ei ole siitä että mies alistaa naista eli tanssitermein talloo tämän varpaille. Kyse ei myöskään ole siitä että nainen on kotiorja, naisen ei siis pidä antaa miehen talloa tahallisesti varpailleen ja olla noudattamatta ”oikeaoppisia” tanssiaskelia. Kyse ei missään nimessä ole myöskään siitä, että nainen veisi miestä. Kun muistetaan viimekeväinen TV-ohjelma ”Tanssii tähtien kanssa”, tuskin olisi ollut kaunista, jos nainen olisi vienyt tai mies tallonut tarkoituksellisesti naisen varpaille.

Kun mies ”vie” ja nainen ”seuraa”, he kokevat toisensa viehättäviksi ja molemmat saavat sen mitä tarvitsevat, eli antoisan ja yhdenvertaisen suhteen.

Kuinka siis tanssia tätä Ihmisen Soidintanssia? Kerron siitä lisää kirjasssani Successful Human Mating Dance (eli vapaasti suomennettuna Menestyksellinen Ihmisen Soidintanssi): http://www.matingdance.fi/suomi/tuotteet/kirja01.html

Löydät kirjasta useita keinoja flirttailla naisen ja miehen kanssa, pitää yllä keskustelua, pyytää häneltä puhelinnumeroa, olla viehättävä HÄNEN silmissään ja paljon muuta, mitä et ole koskaan tullut ajatelleeksi edes mahdolliseksi.

Käy tutustumassa myös ilmaismateriaaliin osoitteessa: http://www.matingdance.fi/suomi/ilmaistuotteet.html

T:
Hanski, ”DeittiTohtori”

P.S. Jos sinulla on parisuhteen muodostamiseen liittyviä kysymyksiä ja/tai kommentteja, niin lähetä ihmeessä ne minulle! Osoite on email@matingdance.fi

PPS. Jos sinulla on ystävä, jota arvelet tämän aiheen kiinnostavan, niin ole ystävällinen ja kehoita häntä tutustumaan sivun http://www.matingdance.fi sisältöön.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: