Mies ei huomioi naista

Mieheni ja minä olemme asuneet yhdessä vasta 1,5 vuotta, mutta jo nyt olemme ajautuneet tilanteeseen, joka ei ainakaan minua tyydytä. Tietenkin siitä syystä, että olen nainen ja meistä useimmillahan on tiettyjä odotuksia miehiltä mm. romantiikan suhteen. Erotiikan puolikin on että hän huomioi minut nykyisin vaan kun on itsellä tarvetta ja homma hoituu n.5 minuutissa. Ennen oli kyllä toisin: meni tunnin toista ja olin huomion kohteena, nyt en pääsen edes mukaan…

Tuntuu siltä, että mieheni huomioi minut eri tavalla aivan suhteen alkuaikoina. Jouduimme silloin elämään eri paikkakunnilla ja aina kun pääsimme tapaamaan, oli tapaamisissa tietynlaista kihelmöintiä ja jännitystä. Mies osti muutaman kerran kukkiakin, mistä olin aivan myyty (kuten arvata saattaa). Entäs nyt sitten, kun olemme muuttaneet saman katon alle? Kyllä mies sentään kynttilöitä sytyttelee silloin tällöin ilman mitään kehotuksia, mutta kukkia ei ole näkynyt. Ystävänpäivä meni ilman mitään muistamisia, samoin joulu (paitsi tänä jouluna hän kyllä osti minulle lahjan, mutta vasta kun itse sanoin että ostetaan toisillemme jotain henkilökohtaista; hän ei tee sitä oma-aloitteisesti) ja oma syntymäpäivänikin…

Mies perustelee sitä, ettei osta mitään sillä, ettei hänen perheessään ole ollut sellainen tapana. Minä itse muistan mielelläni läheisiäni mahdollisuuksien mukaan eri juhlapäivinä. Se on minulle tavallaan kuin kunnia-asia. Minulle muistaminen merkitsee myös vastavuoroisuusperiaatetta: jos itse muistan jotakin, niin odotan, että hänkin muistaisi minua jollain tavoin (euromäärillä ei ole mitään merkitystä).

Onko teidän naisten mielestä väärin, että haluaisin mieheni hemmottelevan minua joskus tai yllättävän minut jollakin mukavalla tavalla? Minun kyllä pitää leipoa ja kokata hänelle, helliä ja halia, muistin hänen syntymäpäivänsäkin, mutta mitä saan itse? Ei tässä sentään vielä eron partaalla olla, mutta vähän keljuttaa tämä tällainen. Tuntuu, etten merkitse miehelleni tarpeeksi. Seurustellet olemme yhteensä 7v.

Onkohan muilla samanlaisia ongelmia ja miten asiat voidaan korjata?

”DeittiTohtori” vastaa: Kertomasi ongelmat ovat tyypillisiä miehen ja naisen välillä. Ne johtuvat siitä, että molemmat yrittävät antaa toiselle sitä, mitä haluaisivat saada itse, ja kun se ei toiselle joko riitä tai kelpaa, kumpikin kokee antaneensa paljon ja saaneensa ei mitään. Tämän jatkuttua riittävän kauan molemmat uupuvat yrittämään, kokevat kipinän hiipuneen, kokevat ettei toinen välitä, tympääntyvät toisiinsa, jne. ja lopulta toinen – lähes poikkeuksetta nainen – saa tarpeekseen, kerää kamppeensa ja ottaa eron.

Olen tämän kuvion NIIN monta kertaa itse nähnyt ja kuullut, että suorastaan oksettaa. Ei siksi että asioissa olisi mitään pahaa mutta siksi, että on tuskastuttavaa seurata aikuisten ja järkevien ihmisten ajavansa suhteensa karille ja aivan turhaan. Nimittäin, jos ihmiset oikeasti näkisivät vaivaa edes ymmärtää miten kumppania tulee huomioida, he eivät yrittäisi tyrkyttää toisilleen niitä asioita mitä itse kaipaavat, vaan sitä mitä toinen tarvitsee.

Miehet ymmärtäisivät naisten kaipaavan huomaavaisuutta, välittämistä, jne. Ja se että varsinkin naiset ymmärtäisivät että miehiä ei juurikaan kiinnosta synttärit, nimpparit, pikkuasioiden muistaminen, haliminen, eikä varsinkaan se että heitä – tai siis meitä – jatkuvasti moititaan siitä mitä teemme väärin (enmme muista synttäreitä, jne.) tai mikä tekemämme ei riitä (kun sytytämme kynttilöitä, meidät haukutaan siitä ettei tuotu kukkia).

Miehet kaipaavat arvostusta siinä missä naisetkin, mutta vain eri lailla. Mies kaipaa arvostusta teoilleen. Kun mies vie naisen ulos, hän odotta naiselta tyytyväisyyttä. Jos nainen valittaa ruoasta, henkilökunnan hitaudesta, omien sukulaistensa töppäilyistä, miehen pöytätavoista ja lopuksi ojentaa miestään kommentilla: ”Mikä unohtui?”, kun mies ei ehtinyt aukaista naiselle ovea, mies taatusti kyllästyy. Ei sillä ettäkö meidän miesten joissain tavoissa olisi parantamista, mutta meistä on äärimmäisen vastenmielistä saada naiselta äiti-täti-opettaja-kohtelua. Naisen tehtävä on osoittaa miehelle arvostusta suhtautumalla myönteisesti miehen tekoihin – hivenen typeriinkin – koska silloin mies kokee että häntä kunnioitetaan, arvostetaan ja pidetään miehenä, kaikkien vikoineenkin, eikä koko ajan komenneltavana äidin-pikku-tuhmeliini-sottapyttynä!

Jos näin kuitenkin tapahtuu ja lopputulos on siis se että haukut tulee joka tapauksessa, on tarkoitus- ja tehokkuushakuisella miehellä vain yksi vaihtoehto. Energian säästämiseksi on parempi olla tekemättä mitään tai tehdä mahdollisimman vähän, koska silloin ei ainakaan tarvitse kokea tehneensä turhaa työtä yrittäessään huomioida naista, kun haukut tulee joka tapauksessa! Siitäkös puolestaan nainen kokee tulleensa huomioiduksi entistä vähemmän ja motkotus puolestaan vain lisääntyy. Motkotuksen lisääntyessä mies tekee entistä vähemmän ja lopputuloksena on sitten ero. JA AIVAN TURHAAN!!! VOI HYVÄT IHMISET!

Tästä John Gray kirjoitti loistavasti kirjassaan: Miehet ovat Marsista, Naiset Venuksesta. Samoja miesten ja naisten eroja kuvataan tieteellisestä näkökulmasta kirjassa Barbara & Allan Pease: ”Hormonien sota: miksi miehet eivät kuuntele eivätkä naiset osaa lukea karttaa”. Tuo kirja tuo mm. tieteen ja historian keinoin esiin miesten ja naisten erot, joita on mystisoitu aivan liikaa siihen nähden, miten yksinkertaisista asioista loppujen lopuksi on kyse.

Em. kirjojen hienoinen puute on se, että ne esittävät asiat hyvin pitkälle tieteellisestä tai terapeuttisesta näkökulmasta. Niistä puuttuu selkeät esimerkit esitettyjen erojen soveltamisesta ja hyödyntämisestä deittailuun ja yleensäkin parisuhteen muodostamisen alkuhetkiin, jopa muutamiin ensisekunteihin. Niiden perusteella parisuhdekuviot kuitenkin alkavat ja mikäli ne hoidetaan taitamattomasti – kysehän on parisuhdeTAIDOISTA – suhde on heti ”väärillä raiteilla”. Tästä johtuu mm se, että nykyään niin monet ovat sinkkuja. Loputtomasti yritettyään – kuten tämän uutiskirjeen alussa turhatumisestaan kirjoittanut nainenkin – alkaa tympääntyminen ja ero häämöttää.

Mitä siis on tehtävissä??? Tutkittuani pitkään näitä miehen ja naisen eroja ja luettuani ihmisen historiaa, psykologiaa, evoluutioteoriaa, parisuhdeoppaita, seksuaalikäyttäytymistä ja kokeiltuani niiden avulla oivaltamiani asioita käytäntöön vuosia, ymmärsin että nämä ongelmat ovat varsin helposti ratkaistavissa. Siinä auttaa mikäli niihin esitetään helposti ymmärrettävät ja sovellettavat ratkaisukeinot. Noita keinoja on opeteltava jo ennen uuden suhteen muodostumista, koska silloin valmius ”Sen Oikean” kohtaamiseksi on jo niin korkea, että uuden kumppanin kohdatessaan voi hyvin nopeasti tunnistaa millainen suhde siitä voisi muodostua. Ellei se miellytä, sopimattomasta kumppanista voi päästää nopeasti ja lempeästi irti ja etsia sopivampi.

Kirjoitin näistä uusista parisuhteen muodostamisen keinoista kirjan Successful Human Mating Dance, josta eräs nainen kommentoi näin:

Olen 35-vuotias nainen ja sinkkuna oleminen on minulle TÄYSIN uutta. Minulla on ollut kaksi pitkää suhdetta ja olen ollut ”pois markkinoilta” viimeiset 15 vuotta

Elän aina sen mukaan mikä tuntuu parhaimmalta, eli ns. fiiliksen mukaan. Jotkut ovat sanoneet, että minulla on luonnollinen lahja toimia positiivisesti ja juuri kuten naisen tuleekin löytääkseen ”sen oikean”. Siitäkin huolimatta nykysinkkujen ”pelisäännöt” ovat minulle aivan uusia ja outoja

Tämä kirja ja sen bonukset antoivat minulle ajattelemisen aihetta korjata vanhentuneita deittailutapojani. Erityisesti erotekniikkka ”Positive Turndown Formula” antoi minulle selkeät mallit miten päästää irti toimimattomasta suhteesta riittävän aikaisin, niin että molemmille jää erosta huolimatta hyvä maku. Sketchbook Conversation puolestaan auttoi ja auttaa edelleen ratkaisemaan vaikeat ongelmat siinä vaiheessa, kun ollaan täydellisessä umpikujassa ja ainoana ratkaisuna näyttää olevan ero.”

T.K.

Tutustu nyt tähän englanninkieliseen lähes 200-sivuiseen e-kirjaan tästä.

t:

Hanski, ”DeittiTohtori”

P.S. Jos sinulla on parisuhteen muodostamiseen liittyviä kysymyksiä ja/tai kommentteja, niin lähetä ne ihmeessä minulle! Annan niihin vastauksia antamallasi nimimerkillä tulevissa uutiskirjeissäni. Osoite on email@matingdance.fi

PPS. Jos sinulla on ystävä, jota arvelet tämän aiheen kiinnostavan, niin kehoita häntäkin tutustumaan sivun http://www.matingdance.fi sisältöön.

Mainokset

4 vastausta to “Mies ei huomioi naista”

 1. Epäilevä Says:

  Hei Tohtuuri

  Olen neljäkymppinen nainen ja kokenut suhteita joista suurin osa ei ole ollut kovin miellyttäviä. Olen selvästi väsynyt uskomaan ihmiseen joka on jossain minua varten. Väsynyt uskomaan sellaiseen yhteiseloon jossa ei ole samoja ongelmia ja huolia kuin aikaisemmin(alkoholi ja väkivaltaisuus). Olen myös tullut aremmaksi aloitteen tekemisessä. Myös aktiivinen liikkuminen ”ihmisten ilmoilla” on huomattavasti vähentynyt enkä siis näin muodoin tapaa uusia ja mahdollisia kiinnostavia ihmisiä eli miessukupuolen edustajia.

  Tai olen siis tavannut yhden mielenkiintoni herättäneen mutta en uskalla lähestyä häntä muuta kuin hänen ammattinsa puitteissa. Hän on näes pankissa asioitani kanssani henkilökohtaisesti hoitava rahoitusneuvoja.

  Syyt jotka estävät kertomasta tunteistani ovat oletus asioinnin muuttumisesta vaivautuneeksi ja ehkä kankeaksi eikä se ole kummallekaan miellyttävää.

  Toisaalta on myös nautinnollista että on edes yksipuolinen (tietääkseni vain minä tunnen voimakasta vetoa häntä kohtaan), voimakas, ihana ja energiaa tuottava tunne ja hetki jonka saa aikaa joku, vaikkakin lähes tuntematon ihminen. Taidankin pelätä hänen torjuntaansa sekä tunteitani ja sitä että hyvä ja kaunis tunteeni hiipuu torjunnan seurauksena.

  Mitä neuvoja annat? Unohtaako tunteiden ilmaisu ja nauttia vain eli tykätä salaa? Antaako mennä omalla painollaan. Odottaa miehen tekemää aloitetta?

  Kommenttia ja neuvoja odottaen
  Väsynyt ja Epäilevä

 2. matingdance Says:

  Tähän kovia kokeneen ja passivoitumisen partaalla painiskelevan kommenttiin on tulossa vastaus tulevassa uutiskirjeessä. 🙂

 3. Yaz Okulu Says:

  does anyone knows if there is any other information about this subject in other languages?

 4. matingdance Says:

  Yes, there is. Go to http://www.humanmatingdance.com and see my eBook Successful Human Mating Dance.

  br, ”Dr. Date”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: