Miksi mies luikkii karkuun

Terve Hanski,

Kiitoksia uutiskirjeistäsi!

Olen taas totaalisessa pulassa, nyt tarvitsen neuvojasi….!

Tapasin kesäkuussa ’07 todella mukavan miehen. Kävimme ekoilla treffeillä kahvilassa, kaikki meni hyvin. Sovittiin samantien seuraavatkin treffit. Kaikki jatkui hyvin, tapasimme pian jo kymmenensillä treffeillä. Ensimmäistä kertaa olimme yökylässä kolmansilla treffeillä ja kaikki tuntui menevän mukavasti. Ihmetelin oikein itsekin miten voikaan olla totta että tällainen mies oli löytynyt kohdalleni!

Mies kertoi suhteen alussa että pitää minua ”suurennuslasin” alla ja haluaa tarkkailla kaikkea mitä teen. Jos jokin asia ei mennyt hänen odotustensa mukaisesti, hän heti halusi ottaa asian esille ja keskustella siitä. Suuremmaksi osaksi kaikki meni kuitenkin hyvin. Jos jotain keskusteltavaa oli, toki osaan keskustella. Hän selvästi nautti seurastani, sanoikin sen jo monta kertaa. Aloimme siis seurustella. Teimme mukavia matkoja yhdessä, vietimme yhdessä mukavaa vapaa-aikaa huvitellen hauskasti pelejä pelaillen. Meillä oli oikeasti mukavaa!

Sovimme taas tavan mukaisesti jo seuraavankin tapaamisen yhteiselle vapaapäivälle. Se oli jo kellonaikaa myöten päätetty missä ja milloin tavataan. Sitten mies lähti jonnekin muutaman päivän mittaiselle reissulle kavereidensa kanssa ja palatessaan sieltä hän kesken matkan soitti että nyt ei sopimamme tapaaminen sittenkään sovi, koska hän oli yllättäen tavannut ko. reissulla jonkun toisen naisen.

Hän kertoi viihtyneensä hyvin tuon uuden naisen seurassa ja koki ettei siten voinut olla minun kanssa enää tekemisissä perustellen sitä sillä että tuo ”uusi nainen” sai hänen mielenkiinnon ja niin ei olisi saanut käydä jos hän olisi jo ollut vakavissaan minun kanssani.

Kuinka hän siis voi aloittaa uuden suhteen heti seuraavana päivänä? Tai edes keskittyä sellaiseen? Minä olen tietenkin täysin särjetyin sydämin joutunut kuuntelemaan tätä ja nielemään tämän kaiken. Miksi hän käyttäytyy näin?

Hän soitti minulle ja oli samaa mieltä edelleenkin siitä että meillä oli ollut mukavaa kaiken aikaa. Hän sanoi kyllä että hänen olonsa oli joskus ”vaivautunut” seurassani, mutta minusta se kuulostaa haljulta. Eihän hän olisi ollut minun kanssa niinkään pitkään jos ei todellakaan olisi halunnut. Jos hän tarkastelee kaikkea tekemisiäni ja kyseenalaistaa kaiken tekemäni ja sanomani, mistä miehen epävarmuudesta se kielii? Ei kai silloin mikään ihmissuhde voi luonnistua hänen kohdallaan jos hän vain tarkkailee ja pitää toista epäilyksen alaisen kaiken aikaa? Eikö seurustelun pitäisikin olla luontevaa ja mukavaa?

Mitä tällaisen miehen ajatuksissa liikkuu? Mistä voi olla kysymys ja mitä neuvoisit minun nyt tekevän?

Kiitos Hanski!

Terveisin,

Joanna
********************************

”DeittiTohtori” vastaa: Terve vaan Joanna! Muistan aiemman kirjeesi ja puhelinkeskustelumme, jonka seurauksena rohkenit aktivoitua ja lähestyä sinua kiinnostavaa miestä, vaikka ensin olit sillä kannalla että miehen pitää tehdä aloite. Hienoa että olet päässyt näin pitkälle taas uuden miehen kanssa, kun siitä aiemmasta ei tullut mitään miehen ollessa varattu. Tämän uuden miehen kanssa olet selkeästi osannut flirttailla, koska olette edenneet noin pitkälle. Näistä elekielisistä flirttikeinoistahan kerron DVD-flirttikurssillani Human Mating Dance – Flirting Bodylanguage, eli kuinka voit viehättää toista sukupuolta jopa ennenkuin edes juttelet häen kanssaan!

Mutta takaisin tähän uuteen tapaukseesi. Vaikken voi nähdä tämän miehen pään sisään, uskon vakaasti että hän kyllä pitää sinusta – eihän hän muutoin olisi viettänyt aikaansa NIIN paljoa kanssasi – mutta jotain myös selkeästi puuttuu, koska hän on niin epäileväinen. Kysymyshän EI ole SINUN puutteistasi, vaan hänen toiveiden ja sinun ”tarjonnan” välisestä kuilusta. Jos kuilu on liian iso, se on joko vain hyväksyttävä ja erottava tai sitten kurottava pienemmäksi OMALTA puoleltaan. Toista ei voi eikä saa pakottaa mihin tämä ei ole valmis; houkutella tietysti aina voi… 😉 Tämä mies on valintansa tehnyt ja se et ole sinä. Ehkä tuo toinen nainen on hänelle sopivampi kuin sinä ja onhan parempi että asia selvisi hänelle ja sinullekin nyt eikä vasta sitten kun teillä jo olisi avioliitto saati lapsia!

Kun nainen jätetään näin, hän ei saata ymmärtää miten mies VOI KÄYTTÄYTYÄ NÄIN! No, jos mies jätettäisiin samalla tavalla tuskin hänkään sitä purematta nielisi! Koska olit jo todella ihastunut, ehkä rakastunutkin, päähäsi ei pälkähtänyt ollenkaan että näin voisi käydä. Mies puolestaan oli koko ajan epäileväinen omista tunteistaan ja teidän yhteensopivuudestanne. Koska hänen puolellaan kuitenkin oli jotain tunteita, hän halusi ottaa niistä selvää eikä lopettaa suhdettanne liian aikaisin ja hätiköiden; uuden naisen ilmestyminen oli vain se ”viimeinen pisara”. Toisin kuin sinä, hän oli koko ajan ”ollako-vaiko-eikö-olla” fiiliksillä ja HÄNEN toiveidensa täyttyessä tämän uuden naisen kanssa ratkaisu oli ilmiselvä ja välitön.

Hänen tapansa jättää sinut ei ollut sinun kannalta korrekti, vaikka mies selkeästi ainakin yritti olla kohtelias. Hänen halunsa keskustella kanssasi ja loukkauksestaan pahoillaolo osoittaa sen.

********************************

Kerrottakoon tässä vaiheessa että Joanna otti minuun kirjeensä lähettämisen jälkeen yhteyttä ja sovimme pikaisesta puhelinkonsultoinnista. Kerroin sen aikana hänelle yllä olevat asiat todennäköisistä miehen tunteista, vaikuttimista ja haluista. Vaikutti myös siltä että nainen oli edennyt tunnetasolla huomattavasti miestä nopeammin ja pidemmälle, mikä on suhteen alkumetreillä vaarallista juuri nyt syntyneen tilanteen takia. Siksi molempien on hyvä edetä samaa vauhtia, vaikka se ihastuneemmalle onkin NIIN vaikeaa! Myös liian nopea eteneminen, vaikka se olisikin molemmilla yhdenaikainen, on vaarallista. Hosumalla ei opi toista tuntemaan, vaan mieltää häneen omia ihanteitaan ja lopulta pettyy, kun toinen ei olekaan sellainen. Syyttelyn ja raastavan eron ainekset ovat valmiina…

Tilanteen korjaamiseksi neuvoin Joannalle NLP-pohjaisen keskustelutekniikan nimeltään ”Lehtiökeskustelu”. Sen avulla omat tunteet ja halut voi ilmaista toiselle selvästi mutta häntä loukkaamatta, ja eron voi käydä läpi ilman raastavia riitoja ja syyttelyä. Seuraavassa lyhennetty Joannan kirje puhelinkeskustelun jälkeen:

********************************

Hei!

Kiitos juttutuokiosta ja avusta! Otin heti ohjenuorasta vaarin ja viesteilin hänelle heti puh.kons. jälkeen että tavattaisiin ja juteltaisiin. Hänhän itse oli sitä asiaa jo ehdotellut viestissä jonka sinäkin luit.

Hän oli kohtelias, maksoi ravintolalaskun ja oli kaikin puolin ystävällinen jo heti alkuun ennekuin edes alettiin keskustelemaan. Alkulähtökohta oli siis hyvä. Muistin sitten neuvosi lehtiökeskustelussa ettei aleta syyttelemään ketään. Siis etten minä ainakaan ala häntä syyttelemään mistään. Hän sitten sanoikin jotenkin iloisesti yllättyneenä että minä en ole ollenkaan katkera! -Siis siten saatiin hyvä ilmapiiri!

Hän sitten kysyi mitä olen mietiskellyt. Ja vastasin oitis että näitä meidän viimeaikaisia viestejä ja tunnelmia. Hän sanoi nätisti että kyllä hän minusta pitää, ei vain ollut vakuuttunut siitä että olisin ”elämänkumppaniainesta”.

Kerroin miltä hänen yllättävä puhelinsoitto minusta tuntui, hän selvästi harmitteli sitä että jouduin kokemaan niin tökeröä käytöstä häneltä. Pyysi sitten anteeksikin ja halusi että minun oloni jotenkin paranisi kaiken koetun jälkeen.

——

Kuitenkin hän pysyi kannassaan ettei enää halunnut jatkaa seurustelua mun kanssa. Ilmeisesti toinen nainen jonka hän oli tavannut oli antanut ärsykkeen hänelle siitä että ”toisinkin voisi olla, miltä myös voisi tuntua”.

Olimme tuona ”keskustelupäivänä” monta tuntia yhdessä ja saatiin rauhassa puida asioita. Hyvä lähtökohta oli se ettei syytelty. Ei kai tunteilleen kukaan mitään voi eikä hän tarkoittanut varmasti että minulle tulisi todellakin näin paha olo ja suuret sydänsurut. Hän on edelleen vastannut jokaiseen viestiini mitä olen näin jälkeenkinpäin viestitellyt. Hän jopa sanoi että oli mukava nähdä minua ja jutella mun kanssa, jos hän ei olisi minusta tippaakaan välittänyt, ei hän olisi mun luo tullut ja jutellut tuntikausia!

Minä myös kysyin mitä minun tekemät asiat hänessä sai aikaan. (Lehtiökeskustelu toisin päin). Hän mielellään keskusteli niinkin päin ja siinähän minun ei auttanut muu kuin kuunnella hänen havaintojaan minusta. (Enkä siis saanut keskeyttää). Se oli aika kovaa kuultavaa kun siinä joutuu kritiikille alttiiksi juuri häneltä. Mutta se oli pakko kysyä että sai jonkinlaisen selvyyden asioihin. Sen jälkeen oli jotenkin taas helpompi koota niitä palasia kun tällä keskustelulla pääsin jotenkin hänen maailmaansa sisään. Hän siis vain koki asiat omalla tavallaan, mutta ei se tietenkään tarkoittanut että minussa olisi jotain vikaa. Vastaavastihan minä kerroin hänen ”huonoja puolia” ja miten minä ne koin. Kyllä hän antoi minullekin mahdollisuuden kertoa ne ja joutui ne käsittelemään. Samalla sain minä kertoa havaintojani hänestä. Hän ”hyväksyi” kuulemansa sinällään, eikä niistä kehkeytynyt onneksi mitään riitaa puolin taikka toisin.

Tämä ero on nyt kuitenkin hoitumassa mahdollisimman nätilla tavalla tämän keskustelun ansiosta. Se että tietää miltä toisesta tuntuu auttaa molempia ymmärtämään asioita ja käsittelemään niitä. Onneksi hän sattui olemaan keskustelutaitoinen ja -halukas ihminen, uskon että se auttoi häntäkin.

Kiitos siis avustasi Hanski, opin kyllä tästä taas paljonkin asioita!

Otan taas yhteyksiä jos tulee sellainen tarvis. -Toivottavasti joskus vähän onnekkaammissa merkeissä, ilman sydänsuruja!

Joanna

********************************

Miehelle on äärimmäisen tärkeää ettei nainen pura turhautumiaan mieheen ja syytä omista tunteistaan häntä, vaikka syytä ehkä olisikin. 😉 Silloin mies kokee että häntä arvostetaan siitäkin huolimatta että hän on toiminut epäkorrektisti ja hän on paljon halukkaampi korjaamaan käytöstään kuin jos hänet olisi haukuttu pystyyn. Nainen, joka ”päästää höyryjä” verbaalisella hyökkäyksellä saa omat tunteensa kyllä purettua ja helpotettua oloaan, mutta näin toimimalla hän vain siirtää tuskansa miehen niskaan. Ja voin sanoa että kaikkien miesten niskassa on näitä turhautuneita naisten tunteita PALJON! Toimimalla toisin nainen luo otollisemman ilmapiirin asioiden nätisti korjaamiseksi ja uusilta tunnevaurioilta vältytään. Myös uuden suhteen luominen on molemmille paljon helpompaa ja nopeampaa kuin jos olisi erottu raskaissa riidoissa.

Positiivinen ilmapiiri on mahdollista luoda em. keskustelutekniikalla nimeltään ”Lehtiökeskustelu”, jonka opastan englannikielisessä kirjassani Successful Human Mating Dance. Tämä tekniikka tulisi opetella ja soveltaa sitä jo paljon ENNEN eroa, koska sen avulla eroon johtavat ristiriidat voi välttää ja ainakin niihin johtaneet syyt voi ymmärtää ja miettiä toisenlaisia tapoja repivän riitelyn tilalle. Kerron kirjassa vinkkejä moneen muuhunkin deittiongelmaan ja opastan mm. kuinka voit tunnistaa itsellesi sopivan ”Sen Oikean” tyypin. Lue siitä lisää täältä:

http://www.matingdance.fi/suomi/tuotteet/kirja01.html

Jos haluat tarkempaa opastusta esim. lehtiökeskusteluun tai jos et halua hukata kallisarvoista aikaasi lukemalla kirjoja ja katsomalla videoita, vaan haluat tuloksia NYT HETI, tutustu HMD-puhelinkonsultaatioon ja ihmisten sen avulla saamiin hyviin tuloksiin täältä:

http://www.matingdance.fi/suomi/tuotteet/puhelinkonsultaatio.html
***********************************************

Sitten toinen lukijakirje:

”…tapaan paljon mukavia miehiä harrastukseni parissa, mutta he eivät tee aloitetta tai jos minä teen aloitteen niin luikkivat pakoon. Eli oma johtopäätökseni on että he ovat varattuja (vaikka ovat olevinaan sinkkuja), ovat saaneet näpeilleen oikein kunnolla tai sitten ei vaan kiinnosta harrastusta enempää. Miksi miehen pitää olla niin salaperäinen?!?!? Jos kysyn suoran kysymyksen esim.tuletko perjantaina tanssimaan (tanssitaitoisesta miehestä kyse), niin vastaus on ympäripyöreä. En ymmärrä. Mieluimmin ottaisin vastaan suoran vastauksen kuin epämääräisen kiemurtelun ja elättelisin turhia toiveita.

M.K.

”DeittiTohtori” vastaa: Tämä voi tulla sinulle yllätyksenä… etkä tule pitämään siitä. Varaudu oikeasti pahimpaan. Et ole ongelmastasi itse tietoinen ja siis et todellakaan tule pitämään siitä. Jos KAIKKI miehet käyttäytyvät mainitsemallasi tavalla, vika on… niin… arvaat jo varmaan… SINUSSA. En tiedä mikä miehet luotasi karkoittaa, mutta veikkaan että he kokevat sinut jollain tavalla hyökkääväksi. ”Kiemurtelu” osoittaa että miehet eivät halua loukata sinua, ja ovat mieluummin pidättyviä kuin sanovat asian suoraan päin naamaa. Voit olla ulkoisesti todella kaunis ja siten viehättää miehiä, mutta miesten luikkiessa toistuvasti karkuun jokin olemuksessasi on taatusti pielessä. Näkemättä en voi kommentoida mistä tarkalleen on kyse, mutta voin opastaa sen miten sinun TULISI toimia.

Monet naiset – varsinkin korkeasti koulutetut ja/tai alistavasta miehestä irtipäässeet – ovat tarkkoja siveellisyydestään, kunniallisuudestaan, oikeuksistaan, arvokkuudestaan ja valitettavasti vain samalla unohtavat oman viehättävyytensä ja naisellisuutensa. Kuinka siis olla miehen silmissä viehättävä?

Tärkein muistettava asia naisille miesten kanssa on iloisuus ja hyväntuulisuus, eli siis HYMYILE! Kun mies kertoo vitsin, naura. Mitä hyvänsä mies tekeekin, suhtaudu positiivisesti miehen tekoon. Jos mies soittaa sinulle, pyytää sinua ulos, tarjoaa juomaa, ruokaa, tuolia alle, takkia päälle, aukoo ovia yms, ota vastaan tarjottu asia, suostu hänen pyyntöönsä ja osoita että olet iloinen ja tyytyväinen siihen mitä mies teki. Iloisuus ja tyytyväisyys on paljon tärkeämpää kuin sanallinen kiittäminen, joka on miehelle vain sanahelinää ilmeiden ja eleiden ollessa ristiriidassa sanallisen viestin kanssa.

On tietysti parempi kiittää edes sanallisesti kuin että kieltäytyisit tarjotusta asiasta esim. kertomalla että et ota vastaan tarjottua ravintolaillallista, paukkua, takkia, yms, koska kykenet tekemään asiat itsekin, ethän ole avuton. Tämä on miehelle myrkkyä ja hän kokee sinut vaikeaksi, jopa mahdottomaksi miellytettäväksi, koska hänen tekemisensä eivät joko riitä tai kelpaa sinulle, eli HÄN ei riitä tai kelpaa sinulle! Tätähän sinä et tarkoittanut esittäessäsi vahvaa ja itsevarmaa naista, mutta mies kokee sinut mahdottomaksi, eihän hän voi miellyttää sellaista joka ei anna siihen mahdollisuutta.

Monet naisen alkavat myös paapoa tai neuvoa miestä, kun tämä ei osaa pukeutua, käyttäytyä, olla huomaavainen naista kohtaan, yms. Tälläiset naiset mies kokee komenteleviksi – miestähän ei neuvota eikä auteta, paitsi kun pyydetään – ja eihän mies etsi itselleen äitiä, vaan NAISTA. Kerron lisää keinoja olla miehen silmissä viehättävä DVD-flirttikurssillani Human Mating Dance – Flirting Bodylanguage. Niiden keinojen avulla voit parantaa flirttimahdollisuuksiasi huomattavan pian… 🙂

Entä mies, ujostuttaako sinua lähestyä todella viehättävää naista, joka ehkä käyttäytyy em. tavalla? Jotta pääsisit eroon lähestymispeloistasi ja voisit olla naisten silmissä itsevarma MIES, kuuntele Jani ”Romeo” Päivärinnan treffivinkkejä hänen kanssaan tekemästäni haastattelusta ”DeittiTohtorin” Tenttipenkki – haastattelussa ”Romeo”.
http://www.matingdance.fi/suomi/tuotteet/cd1.html

Jos olet kovin kiireinen tai et muutoin halua etsiä seuraa kodin ulkopuolelta, niin nykyään seuraa on löydettävissä netistä. Niin, sen EI tarvitse olla yhtä dramaattista kuin nykyisen pääministerin kohusuhde oli. Vaikka netissä joidenkin mielestä liikkuu kaiken maailman sekopäitä, niin kyllä niitä liikkuu kaikkialla muuallakin!

Netti ei ole sen kummempi kohtaamispaikka kuin entisajan ”Haku päällä” tai ”Senssit” –ilmoitukset. Netissä vain pitää osata käyttäytyä tietyllä tavalla, jotta houkuttelet ”oikeita” tyyppejä, etkä saa ilmoituksen laittamisen jälkeen kahta sataa yhteydenottoa ensimmäisen päivän aikana! Ymmärtääksesi paremmin netikettiä ja luodaksesi itsellesi houkuttelevan nettiprofiilin, tutustu DVD-kurssiini http://www.matingdance.fi/suomi/tuotteet/id%20-%20dvd.html

Opastan sillä sinulle kuinka flirttailet mielenkintoisen kumppaniehdokkaan kanssa sähköpostilla, tekstareilla, puhelimessa, jne. Tämän lähes neljätuntisen DVD-kurssin hinta on nyt VAIN 27€!
Tutustu myös kaikkiin ilmaistuotteisiin, joissa on näytepätkiä em. DVD-kursseista.
http://www.matingdance.fi/suomi/ilmaistuotteet.html

T:
Ystäväsi Hanski, ”DeittiTohtori”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: